Aurigoleau   >   Physiotherapie   >   Kinesitherapie

Kinesitherapie

Ons team van topkinesisten onder leiding van Lieve Vanlaere focust zich op het totaal beeld van de patiënt: niet alleen het letsel wordt bekeken, maar ook de mensen erachter. De visie is genezen door juist te bewegen (in functie van beroep, leeftijd, geslacht,…) De oorzaak van pijn ligt vaak dieper dan je denkt en werkt in je onbewuste soms revalidatie tegen. Met pijn wil je lichaam iets vertellen. We zoeken met jouw naar het verhaal. De combinatie van verschillende technieken en werken op het bewustzijn geven schitterende resultaten. Zo slagen we er ook in om complexe orthopedische blessures, neurologische aandoeningen, ontwikkelingsstoornissen op maat en succesvol te behandelen.

We beschikken daarnaast over een toestel voor cryotherapie

Ik wil hiermee aan de slag

Je wilt graag weten wat anderen te zeggen hebben? 

Sinds enige jaren heb ik een ernstig neurologisch probleem en omdat ik bijna niet meer kon lopen, ben ik in 2021 onder begeleiding van de kinesiste Lieve Vanlaere begonnen met hydrotherapie in AuRigoleau. Deze methode werkte fantastisch, want doordat ik me kon verplaatsen in water verloor ik minder mijn evenwicht, had ik minder moeite om mijn benen op te tillen en kon ik gemakkelijker stappen en draaien. Helaas moest ik met de hydrotherapie stoppen omdat ik een ernstige huidallergie kreeg door mijn medicatie. 

Nadat men in begin 2022 eindelijk ontdekte dat ik aan Parkinson leed, moest ik tweemaal per week kinesitherapie volgen. Daar AuRigoleau gespecialiseerd is in neurologische problemen en ik een zeer goede ervaring had met de hydrotherapie, ben ik teruggekeerd maar nu voor de kinesitherapie. Onder begeleiding van de kinesisten Marion Van Beurden en Bjarne Vandervoort doe ik oefeningen voor mijn evenwicht, mobiliteit, coördinatie, houding, spierkracht, enz. De resultaten zijn geweldig. 

Met plezier ga ik iedere keer weer naar AuRigoleau, omdat de oefeningen zeer afwisselend en opbouwend zijn, als patiënt ik gestimuleerd word en de kinesisten zeer professioneel en begaan zijn met de patiënten. Bovendien is de sfeer in AuRigoleau echt “rigolo”.

Cryotherapie

Wij beschikken nu ook over een toestel voor cryotherapie met de volgende unieke eigenschappen:

  • Een constante meting van de huidtemperatuur door infraroodsensor.

  • De airflow wordt automatisch aangepast om de gewenste temperatuur te behouden en dit met een maximaal resultaat. Zo worden immers te hoge en te lage temperaturen vermeden.

  • Handenvrij werken, dankzij ergonomische behandelarm.

Ik wil hiermee aan de slag

Kinesitherapie iets voor jou? Neem contact met ons op!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.